Marie 8:a på ultralång SM

På söndagen avgjordes också orienteringens eldprov i form av den ultralånga distansen. OK Djerf hade tre tuffa damer på startlinjen i år. Bara detta är anmärkningsvärt. För en av dessa blev den 16,4 km långa banan en härlig framgång, nämligen Marie Petersson som tävlade i damernas huvudklass D21.

Marie gjorde ett strålande lopp och började relativt försiktigt och låg tidigt i loppet på en 16:e plats för att under loppet öka tempot. Redan vid 5:e och 6:e kontrollen ökade Marie tempot och jobbade sig snabbt upp till en 5:e plats vid den 8:e kontrollen. Marie gjorde bara ett par mindre misstag på ett par kontroller, men var också snabbast av alla löpare mellan ett par kontroller. Det var ett otroligt jämnt lopp där 5-6 löpare krigade om platserna ända in till mål. Marie förlorade en tuff spurtstrid med fyra andra löpare och var bara 7 sekunder från en 5:e plats och 22 sekunder från en 4:e plats. Ett av de bästa lopp en Djerfare gjort på många år i ett otroligt tufft sammanhang.

Åsa Zetterberg-Eriksson som också tävlade i D21-klassen fullföljde dock inte tävlingen och bröt redan efter den 4:e kontrollen av banans 35 kontroller.  

Segrade i D21-klassen gjorde Anna Bachman från IFK Lidingö SOK med segertiden 2:01:32, med den futtiga segermarginalen 3 sekunder före loppets 2:a, Kajsa Risby från OK Kåre. 3:a blev den mycket välmeriterade Annika Billstam från OK Linné som var knappt 3 minuter efter segraren.

I D18-klassen tävlade Elin Lindberg, som tidigare under SM-tävlingarna varit så framgångsrik. Elin sprang en 10,4 km lång bana och gick i mål som 18:e tjej, drygt 12 minuter efter segaren. Elin började även hon relativt försiktigt, men jobbade upp sig successivt i loppet från en 30:e plats till en 18:e plats redan vid den 5.e kontrollen. Elin fullföljde sedan loppet mycket jämnt och låg hela tiden runt sin slutliga 18:e plats.

Resultat:

Bengt Gruvberger 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2015-01-26