Två segrar för Erica

På lördagen kördes den första MTB-O stafetten i Sverige vid Lugnet i Falun där OK Kåre var Arrangör. Det fanns tre olika klasser i stafetten, Dam, Herr och ungdom (upp till 17år). Erica Olsson från OK Djerf deltog i ungdomsklassen tillsammans med Emil Andersson från Haninge SOK.

Stafetten kördes över fyra sträckor där Erica körde sträckorna 1 och 3, Emil körde sträckorna 2 och 4. När Erica kom till publikkontrollen (en kontroll där de tävlande är synliga från arenan strax innan växlingen) låg hon på en andraplats. Hon var dock i ledning när det var dags för växling, den ledningen behöll Emil och Erica ända i mål.

Både Emil och Erica berättade efter loppet att det var en jobbig och mycket kuperad bana vid Lugnet men de var mycket nöjda med insatsen. Efter prisutdelningen var det dags för cykelvård inför söndagens individuella långdistans.

Långdistansen i söndags var den nionde och sista deltävlingen i Svenska Cupen 2014. Erica lyckades ta ledningen redan från start och den behöll hon ända in i mål. Erica berättade efter tävlingen att det hade varit svårorienterat med ovanligt mycket stigar på en långdistans. Det ger möjlighet till väldigt många vägval i den för övrigt jobbiga och kuperade terrängen vid Lugnets skidstadion i Falun. Många stigar bjöd dessutom på riktigt teknisk cykling. Erica var glad över vinsten men hon var inte nöjd med insatsen då hon inte själv upplevde något flyt i loppet.

Nu när Svenska Cupen är avslutad är det inga stora MTB-O tävlingar kvar denna säsong. Erica planerar dock för att åka på några mindre arrangemang under hösten för att få lite mer MTB-O träning. Bland annat planerar Erica att köra en natt MTB-O i oktober vilket kan bli spännande. Erica har endast kört en natt tävling tidigare, den körde hon på Bornholm i våras.

Resultat stafetten för Ungdomar:
1) OK Djerf/Haninge SOK, 1.13.10
2) Järfälla OK, +7.25
3) Kvarnsvedens GOIF OK, ej godkänd

Resultat Långdistansen D16:
1) Erica Olsson, OK Djerf, 1.11.28
2) Erika Duhlbo, IFK Moras OK, +4.20
3) Elin Håll, HJS-Vansbro OK, +13.45

Text och bild Gunnar Nyman och Peter Olsson.

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-09-19