Grattis Erica till USM Guld!

I helgen avgjordes SM och USM i Moutain-Bike-Orientering (MTB-OL) i Eksjötrakten. På fredagen Sprint, Lördag Långdistans och söndag Medeldistans. Från OK Djerf deltog bl.a. Erica Olsson som tävlar i D16-klassen, trots att hon ännu hör hemma i D14-klassen.

Vid fredagens sprint gjorde Erica ett topplopp och segrade i D16-klassen i USM, med 21 sekunders marginal. Erica låg 2:a och 3:a fram till 11 kontrollen, men här gjorde hon ett avgörande ryck och var sträckbästa ända in till mål. Grattis Erica till ett strålande fint  USM Guld!

På lördagen avgjordes långdistans och där ledde Erica vid 4:e kontrollen, med gjorde en miss på väg till 5:e kontrollen och tappade c:a 10 minuter. Tyvärr innebar detta Erica tappade tätkänning, trots att hon var sträckbäst på några sträckor in till mål.

Erica avslutade USM-helgen med medeldistans på söndagen. Efter en inledning med tappad tid på kontroll 1 och 3 låg Erica 4:a, en placering hon höll ända in i mål. Trots mindre bra resultat på söndagen, måste ändå Erica känna sig nöjd med USM guldet på fredagen.. i en klass för äldre tjejer...

Resultat sprintdistans:

Resultat långdistans:

Resultat medeldistans:

Bengt Gruvberger

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-08-13