O-Ringen Etapp 2

Bromöllaetappen

Bromöllaetappen med Arena Västanåberget samma arena som dag ett beläget tre mil nordost om O-ringenstadion där nu två fysiskt krävande etapper avverkas. Första och andra etappen över långdistans där de längre/svårare banorna möttes av något mindre kupering än gårdagens etapp och i området mera öppen skog blandning av bokskog och granskog. För Skåne ett "Vildmarksliknande" område. Med ingen "löpkilometer" på slutet, alla banor kräver orienteringskoncentration fram till sista kontrollen. I området var det gott om stenmurar som var bra ledstänger vid vägval fram till kontrollerna. Liksom i går var det mycket varmt som löparna fick kämpa med.

För OK Djerf fortsatte Per Jansson att gå starkt, med dagens fjärde plats ligger han också på fjärde plats sammanlagt. Vidare kämpade Frida Johansson sig runt banan i dag efter att på halva banan stuka båda fötterna, det blev en sjätte plats på etappen och hon är nu sammanlagt trea i klassen D14. Ann-Sofie Welander nia i dag och fyra efter två etapper i klassen D21M, Mats Welander tia i dag och sjua sammanlagt i H55K. Marie Pettersson som öppnade så starkt i går fick i dag bryta tävlingen efter halva banan på grund av den starka värmen. Henrik Lindblad skärpte till sig i dag och kom på tionde plats, han har nu sammanlagda placeringen tjugofem i klassen H40 kort1. Alexander Jansson gjorde ett fint lopp i klassen H12 där han kom på trettonde plats och har då en fin tolfte plats sammanlagt. Elin Lindberg som tävlar i D18E gick bättre idag men var inte riktigt nöjd med sin insats, en fyrtiofjärde plats blev det på etappen, nu sammanlagt femtiofyra.

Degerfors OK fick här framgångarna genom Arvid Johnson i klassen H20 och Robin Svennberg i klassen H18. Filip Jakobsson gick i dag något bättre och kom på trettiofemte plats i H18E. Arvid kom på dagens etapp fyra och ligger nu sammanlagt på elfte plats. Robin blev sjua idag och ligger sjua sammanlagt. Bröderna Gustav och Carl Ljungberg kom på placeringarna tjugotvåa och tjugofyra i klasserna U1 och H10.


O-Ringen Etapp 3

Kristianstadsetappen

Där vi välkomnades till Arena Friseboda beläget tre mil söder om Åhus intill Östersjön. Arenan var belägen 50 m från havet. Bansträckningen på etappen var medeldistans i typisk kustterräng med varierane kupering bland sanddyner med detaljrik kurvbild som ställde höga krav på löparna. En trevlig etapp med många kontroller på varje bana.

Dagens bästa resultat för OK Djerf svarade Jonna Lindblad i klassen D10 med en fjärde plats på etappen, sammanlagt har hon placeringen tjugotvå. I klassen H17-20 kort svarade Jesper Haglund för en fin placering med en nionde plats, sammanlagt är han på tjugonde plats. Frida Johansson och Mari Pettersson hade på gårdagens etapp problem med vrickning på båda fötterna och genomklappning i värmen men i dag kom de igen med besked. Frida kom på trettionde plats och Marie på fjortonde plats, båda ligger kvar i toppen sammanlagt på placeringarna sjua och sexa. Per Jansson som gjort topplopp på de två första etapperna kom i dag på femtonde plats efter att bommat tre kontroller med trettio sekunder var, det är för mycket tyckte Per när klassen är så "tät" en och en halv minut där tappar man flera placeringar men det blev sammanlagt placeringen sexa efter dagens lopp. Mats och Ann-Sofie Welander var båda på placeringar bland de tio bästa före dagen etapp, föll tillbaka efter dagens resultat, femtiofemma och fyrtiotvåa, till tionde och femtonde placeringarna. Mattias Hansson tävlar i klassen H11 där han på dagens etapp gjorde ett fint lopp och fick placeringen sjuttonde, pappa Jan var inte sämre i klassen Öppen sju där kom han också sjuttonde han har också en fin placering nia sammanlagt i klassen. Elin Lindberg gjorde ett bra lopp i dag i D18E klassen där hon kom på tjugosjätte plats och bättrade på sin sammanlagda placering till fyrtio sexa.

Degerfors OK fick dagens framgångar genom Filip Jakobsson i H18E, en glad Filip kom och berättade om den klart bästa etappen för honom på årets O-Ringen en fin åttonde plats. Idag stämde allt på den kontrollrika banan och orienteringen flöt på genom hela loppet nu får det bli ordning på de återstående två etapperna lovade han. Nu har jag ställt in mina lopp på en totalplacering bland de tjugo bästa. Jag ligger nu på trettioförsta plats så det finns att jobba på till under tjugonde plats. Framgångarna fortsatte för Arvid Jonsson och Robin Svenberg i klasserna H20 och H18,dagens resultat blev sexa och tjugofyra. Sammanlagt är deras placeringar elva och nia. Larseric Larsson gjorde ett bra lopp i dag och kom på tionde plats, sammanlagt är han nu på åttonde plats. I H10 klassen gjorde Carl Ljungberg sitt bästa lopp som blev en sjuttonde plats, sammanlagt är han nu på fyrtioförsta plats.


Resultat:

Gunnar Nyman

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-07-29