Tre topplaceringar

Avslutande femte etappen på årets O-Ringen - Bagheeraetappen

Österlenetappen med den avslutande jaktstarten fyra mil sydost om O-ringenstaden. Det vackraste tävlingsområde som kan erbjudas. Där arenan var belägen 1,5 km från havet, med en fantastisk utsikt över Östersjön. Terrängen är kuperad med ett lättlöpt markskikt och högstammig bokskog. Slutetappen bjöd inte på några större förändringar på de sammanlagda resultaten men etappresultaten varierade stort i det varma vädret och många trötta ben, Degerfors OK fick inga slutsegrare, OK Djerf fick en slutsegrare genom Louise Winqvist som segrade i klassen öppen kort MTB efter resultaten fyra på kortdistansen, tvåa på sprint och trettonde på långdistansen. Två pallplatser genom Per Jansson i klassen H45 2 där han kom på andra plats och Erica Olssons fina insatser på MTB-O alla distanserna, fyra, femma, tvåa med slutplaceringen tvåa.

OK Djerfs löpare som svarat för bästa prestationerna under veckan inför jaktstarten var Per Jansson H45 2. På slutetappen kom Per elva detta räckte till att gå upp på andra plats i sammandraget. Per var inte nöjd med sin insats på etappen men nöjd med sin andra plats i sammandraget.

Marie Pettersson D21L, på etappen tionde plats, och försvarade sin sjätte plats sammanlagt. Marie var nöjd med sin slutplacering men inte nöjd med sin insats på etappen, Vi var fyra tillsammans under loppet, jag lyckades hantera detta i spurten och kunde spurta till mig den sjätte platsen in i mål.

Frida Johansson i D14, tjugonde på etappen efter en tung etapp räckte det till en nionde plats. Mats Welander H55 kort tjugofyra på etappen som blev en fjortonde plats i sammandraget. Jan Hansson Öppen 7, femtonde och en tionde plats sammanlagt. Alexander Jansson H11 femtonde som resultat på etappen och plockade upp två placeringar till tolfte plats totalt. Henrik Lindblad H40 kort 1. Tjugotrea på etappen och fjortonde sammanlagt.

Jesper Haglund H17-20 kort tjugonionde plats och nittonde totalt. Jonna Lindblad D10 gjorde åter en fin etapp med placeringen tjugosjua som räckte till tjugoetta sammanlagt. Ann-Sofie Welander i klassen D21 Motion avslutade veckan med en sjuttonde plats och fick slutplaceringen elva totalt i sammandraget. Elin Lindberg D18E, tjugosjunde plats på sista etappen blev fyrtiotrea i totalen. Elin som hade siktat högre i resultatlistan men inte fått det att stämma i orienteringen.

Walter Keller som gjort en fin vecka med ett bra utgångsläge sista dagen för att gå in bland de femton första fick inte avsluta med jaktstart. Så blev det inte detta på grund av en trafikolycka som stoppade upp O-Ringentrafiken. Walter kom trettiofem minuter för sent till jaktstarten där det blev vanlig individuell start. Han berättade att det var jaktstarten han laddat för, nu blev det mera en träningstur, trettioetta på etappen och ett steg bakåt i sammandraget till tjugofjärde plats.

Trettioåtta löpare från OK Djerf startade på sista etappens jaktstart. Från OK Djerf har femtiosex löpare startat under O-Ringen veckan.

Degerfors OK: Löpare som gick ut i jaktstarten på femte etappen med ny nummerlapp upp till femtonde plats efter fyra etapper och gårdagens bästa insatser. Bästa placeringar på dagens etapp blev Arvid Jonsson i klassen H20 med sin sjunde plats och sammanlagt sexa, sexa sammanlagt kom även Larseric Larsson efter dagens etapp där han kom på åttonde plats. Robin Svenberg kom på trettionde på etappen och slutade på åttonde plats sammanlagt.Gustav Ljungberg gjorde åter en fin insats på sista etappen där han kom på fjortonde plats på etappen och slutade på trettonde plats sammanlagt. Filip Jakobsson fick inte till något bra lopp på etappen, hans mål var att komma in på placering under tjugotalet men det blev inget bra lopp som räckte till detta dagens placering blev så blygsam som fyrtiosexa och därmed föll han tillbaka till tjugofemte plats. Filip var inte nöjd med detta men han kommer säkert tillbaka i toppen under hösten. Tjugofyra löpare från Degerfors OK startade på "jakten". Totalt har trettioen löpare startat under veckan från Degerfors OK.

Resultat:

Gunnar Nyman

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-07-28