PJ 4:a på etappen

O-Ringen etapp 4 - Sölvesborgsetappen.

Etapp 4 långdistans var förlagd till Arena Sölvesborg. Den ligger tre mil öster om O-ringenstaden där bjöds löparna på bokskogsterräng med inslag av både gran- och enskogar. En varierande terräng i det tuffa Ryssberget där fanns allt från ett mycket detaljerat och storblockigt område vid staterna till ett mera snabblöpt område in till mål.

OK Djerfs löpare som svarat för bästa prestationerna under veckan inför morgondagens jaktstart är: Per Jansson H45 fyra på etappen och går ut som tredje löpare i sin klass, Per som på etappen gjort ett fint lopp så nära som två trettiosekunders missar på slutet av banan.

Marie Pettersson D21L, fjortonde på etappen och går ut som sjätte löpare i sin klass. På etappen har hon gjort ett bra lopp i den tryckande värmen som hon hade problem med på andra etappen.

Frida Johansson i D14 är fjortonde på etappen och sammanlagt åtta inför jakten som passar Frida som är verkligen löpstark. Mats Welander H55 kort tjugofyra på etappen med tionde plats som utgångsläge i klassen.

Jan Hansson Öppen 7, fyrtiofemma som etappresultat och tolva som utgångsläge på jakten. Alexander Jansson H11 femtonde som resultat på etappen fjortonde på jakten som också Ann-Sofie Welander har i D21M efter sin tionde plats på etappen.

Henrik Lindblad H40 kort 1 sexa på gårdagens etapp femtonde plats sammanlagt inför jakten. Henrik som kommit mer och mer under veckan kan göra en fin avslutning.

Jesper Haglund H17-20 kort sextonde plats på fjärde etappen och sammanlagt nittonde inför avslutningen. Jonna Lindblad D10 gjorde åter en fin etapp och kom på trettonde plats och är sammanlagt på tjugoförsta plats. Elin Lindberg D18E, sjuttiofemma på etappen och mycket besviken efter loppet, får ett tufft utgångsläge som fyrtiosexa på jakten .

Bästa placeringen på etappen svarade Christer Nälemark för med sin tredje plats i klassen H65 Kort. Christer hoppade över en kontroll på tredje etappen och får därmed ingen sammanlagt resultat. Trettioåtta löpare från OK Djerf startar på sista etappens jaktstart.

Degerfors OK: löpare som går ut i jaktstarten på femte etappens med ny nummerlapp upp till femtonde plats efter fyra etapper och gårdagens bästa insatser. Bästa placeringar på gårdagens etapp svarade följande för, Arvid Jonsson i klassen H20 åtta, Gustav Ljungberg nia i U1, Robin Svenberg elva i H18, fjortonde Larseric Larsson H65K. Filip Jakobsson i klassen H18E fortsatte att visa att han vill vara med i toppen och "kriga" nu med en trettonde plats och kan nu nå sitt mål att bli bland de tjugo bästa efter fem etapper, nu uppe på tjugoförsta plats inför sista etappens jaktstart. Bästa utgångsläget har Larseric Larsson och Robin Svennberg som går ut som nummer sju i sina klasser. Arvid Jonsson går ut som sjunde man och Gustav Ljungberg har sextonde plats som utgångsläge. Tjugofyra löpare från Degerfors OK startar på "jakten".













Resultat:

Gunnar Nyman

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-07-28