Sex tiobästa placeringar

Östra Göingeetappen - O-ringen dag 1

Arena Västanåberget är beläget tre mil nordost om O-ringenstadion där två fysiskt krävande etapper ska avverkas.

Första och andra etappen över långdistans där de längre/svårare banorna möttes av ett kuperat och storblockigt område med en blandning av bokskog och granskog. För Skåne ett "Vildmarksliknande" område och relativt starkt kuperat terräng parti. Med ingen "löpkilometer" på slutet, alla banor krävde orienteringskoncentration fram till sista kontrollen. Dagens värme gjorde terrängen ännu tyngre. 

Robin Svennberg och Larseric Larsson svarade för de bästa placeringarna för Degerfors OK. Robin kom på nionde i H18 och Larseric kom sexa i H65K. För Filip Jakobsson i H18E blev det ett riktigt "bottennapp".  Idag stämde ingenting berättade Filip, varken löpning eller orientering fungerade, vilket gjorde att placeringen blev mycket blygsam, en fyrtiofjärde plats. Det var inget som fanns i Filips kalkyler. Han lovade att komma igen på andra etappen. Arvid Jonson får godkänt i H20 klassen, där han kom på sjuttonde plats.

OK Djerf svarade för sex tiobästa placeringar. Tvåa Frida Johansson D14, femteplatser till Marie Pettersson D21L och fjärde plats till Per Jansson H45, sjätteplatser genom Jonna Lindblad och Ann-Sofie Welander samt en sjundeplats till Mats Welander.

I klassen D18E kom Elin Lindberg på femtiosjätte plats och var ordentligt besviken. Det var inte  min dag idag berättade Elin vid målgången. Elin och Per kom nästan samtidigt i mål med sura miner, dåliga lopp var deras första kommentarer. Elin som inte fick någonting att stämma idag och Per som inte gått så långa sträckor uppför under någon tävling på länge. Resultatet blev ändå inte så dåligt, en fjärde plats i den hårda klassen.


Frida efter målgång på AXA-Stafetten

En imponerande insats gjorde Frida Johansson idag (som på AXA-Stafetten förde upp Värmlands lag från trettonde till sjunde plats) och blev tvåa i D14. Hoppas nu att hon får vara frisk hela veckan, då kan det bli en bra slutplacering.

Marie Pettersson gjorde ett mycket starkt lopp i klassen D21L med sin femte plats. Marie berättade på telefon att hon inte fått till ett perfekt lopp, en minuts bom på en kontroll och tveksamma ingångar till två kontroller där hon kom in från fel håll och tappade tjugo sekunder på varje. Det rätta flytet blev det inte idag enligt henne, men hon är nöjd med placeringen eftersom det kändes så svajigt under loppet.

Jonna Lindblads fina lopp i D10 klassen är början på en fin femdagarsvecka och där finns det riktiga kämpatakter.  Hoppas att värmen inte blir för svår för henne. Ann-Sofies och Mats sjätte och sjunde platser i D21M och H55K kommer de att bygga på till fina slutplaceringar.

Resultat:

Gunnar Nyman

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-07-21