Premiär i Svenska Cupen i MTB-O

Djerf var representerade vid årets premiär i Svenska Cupen i MTB-O. De två första deltävlingarna genomfördes den 6 och 7 juni i Hälsingland. Stor del av den svenska eliten var på plats för att börja ta poäng i Svenska Cupen. I elitklasserna deltog även några internationella representanter. 

Den första deltävlingen var en långdistans som arrangerades av klubben Alfta-Ösa strax utanför Edsbyn. Banorna var till största delen dragna i fin och relativt kuperad tallhed med ett tätt stignät som i sin tur kräver koncentrerad orientering och tät kartkontakt. Avslutningen på banorna kom in i en mer stenbunden terräng som bjöd på lite mer teknisk cykling med något färre vägval.

Erica som körde i klassen D16 var nöjd med sin insats under loppet trots att hon gjorde ett misstag mellan ett par kontroller. I en stigkorsning valde hon fel stig, efter några hundra meter upptäckte hon sitt misstag. Hon kämpade vidare trots misstaget och lyckades bra med sitt lopp. 

Den andra deltävlingen var en sprintdistans som arrangerades av Söderhamns OK strax utanför Mohed. Banorna var uteslutande dragna i flack tallhed med mycket lös sand på stigarna som gör cyklingen svår och jobbig. I området är det bitvis extremt tätt med stigar vilket försvårar kartläsningen om man kommer med lite fart på cykeln.


Erica Olsson

När Erica kom i mål var hon riktigt nöjd med sitt lopp. Vid ett tillfälle var hon lite tveksam men det kostade inte så många sekunder. I övrigt gick det bra och hon kände att hon hade kört hårt.

Ösa-Träffen MTB-O, Svenska cupen

Faxeträffen MTBO, Svenska Cupen

Peter Olsson

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-06-17