Kanonlopp av Elin på Natt-SM

Natt-SM med Sigtuna OK som arrangörsklubb på fredag kväll.

Där gjorde Elin Lindberg OK Djerf ett mycket fint lopp i D18 klassen och kom på åttonde plats. Elin berättade att hon var ordentligt taggad för att göra en fin insats. Förra helgen när hon tävlade i Tibro kände hon att efter de tre jämna loppen där gav inspiration till att satsa bra på natt-SM. Elin berättar:

"När jag gick in i startfållan till förstarten kunde jag gå in i min egen "bubbla" och koncentrera mig ordentligt för att göra ett bra lopp. När starten gick kände jag att i dag blir det ett bra resultat, det förstärktes när jag såg bansträckningen, inte för många långsträckor det passade mig. Öppningen av loppet gick efter min plan och vid första stämplingen var min tid den tredje bästa.

Andra till fjärde kontrollerna där stämde allt bra, femman och sexan "fegade" jag och gick lite försiktigt och tappade tid och placeringar till fjortonde plats. Sträckan sjunde till fjortonde kontrollerna gick de bättre och på inspurten stod mamma och ropade att jag måste spurta allt jag kunde, loppet räckte till en åttonde plats så jag är nöjd med mitt lopp. Segrade gjorde Jeanette Jönsson Hellstadius, Södertälje-Nykvarn Orientering. Före starten tänkte jag att jag måste under femtio minuter i sluttid och det klarade jag med två minuter."

Från Degerfors OK tävlade Filip Jakobsson och Robin Svennberg i H18 klassen. Filip berättade att han saknade rätt koncentration för att få till ett bra lopp. "Dom tio första kontrollerna gick minst sagt dåligt inget flyt i orienteringen, där låg jag på tjugosjunde plats. Från elfte till sjuttonde kontrollen vände det och där är jag nöjd med min insats
som räckte till att plocka upp placeringar till fjortonde plats. Segrade gjorde den "omöjlige" Simon Hector Snättringe SK han är jämt i form" tycker Filip. Robin slutade som sjuttioetta på sitt första SM. Efter stora bommar på åttonde och nionde kontrollerna där han förlorade närmare trettio minuter fortsatte han och gav inte upp trots de stora bommarna.

D18 Elit
1) Jeanette Jönsson Hellstadius, Södertälje-Nykvarn Orientering, 42.18,
2) Andrea Svensson OK Tisaren 43:37
3) Pim Hedberg OK Skogsfalken 43:53
8) Elin Lindberg, OK Djerf, 48.11.

H18 Elit
1) Simon Hector, Snättringe SK, 50.41
2) Filip Grahn Hestra IF 53:11
3) Ville Johansson OK Kolmården 56:31
14) Filip Jacobsson, Degerfors OK, 1.00.33
71) Robin Svennberg, Degerfors OK, 1.52.16.


Filip segrade överlägset i Gudhems vårtävling

Gudhems vårtävling Västergötland med Gudhems IF Falköping som arrangör på
söndagen.

Där svarade Degerfors OK för två segrar genom Filip Jacobsson H18 och Tore Martinsson H65. Filip gjorde här att starkt lopp rakt igenom och ledde från start till mål. Där blev det revansch för den halv-skrala insatsen på Natt-SM för Filip. Ingen bom på hela banan och Filip segrade överlägset med knappa två minuter före Filip Karlsson IF Hagen Skövde. Robin Svennberg tog också revasch efter sitt dåliga resultat på natt-SM, här gjorde här ett starkt lopp och kom på femte plats i samma klass. Tore segrade med halvminuten före Rune Sandberg Uddevalla OK. Tore gjorde ett säkert lopp inga bommar på hela banan.

H18
1) Filip Jacobsson, Degerfors OK, 23.08
2) Filip Karlsson IF Hagen 24:53
5) Robin Svennberg, Degerfors OK, 28.48.

H65
1) Tore Martinsson, Degerfors OK, 26.23
2) Rune Sandberg Uddevalla OK 26:49

H75
1) Torild Bornetun, Skillingaryds FK, 34.26
13) Rolf Larsson, Degerfors OK, 45.29.

Öppen motion 7
1) Emil Wåhlin, Mullsjö SOK, 27.50
53) Lars Broström, Degerfors OK, 50.56.


Fin insats av Charlotte på Göteborgsdubbeln

Medeldistans på söndagen med Sävedalens AIK som arrangör.

Här tävlade Charlotte Flansbjer Djerf i klassen D40 och kom på tredje plats, segrade gjorde Åsa Nordberg, Göteborg-Majorna OK. I H55 kom Jan-Olof Bäck, OK Djerf på åttonde plats, segrare i klassen blev Asgeir Edvardsen, Göteborg-Majorna OK.

D40
1) Åsa Nordberg, Göteborg-Majorna OK, 39.38
3) Charlotte Flansbjer, OK Djerf, 44.58.

H55
1) Asgeir Edvardsen, Göteborg-Majorna OK, 41.13
8) Jan-Olof Bäck, OK Djerf, 53.07.


Bra lopp av Christer Nälemark

Tävlingens namn: U-H Kampen med OK Motala som arrangör där Christer Nälemark gjorde ett bra lopp och gick in på sjätte plats.

H65
1) Lars-Åke Wall, OK Tisaren, 43.47
6) Christer Nälemark, OK Djerf, 53.38.

H80
1) Sven Jonsson, OK Roxen, 47.08
4) Gunnar Nyman, OK Djerf, 1.09.35.

Gunnar Nyman

 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2014-05-27