Flera segrar i Älgdrevet

I helgen avgjordes det traditionella Älgdrevet, i år med tävlingsplatsen strax öster om Fredriksberg. På lördagen handlade det om långdistans och på söndagen om medeldistans. OK Djerf hade ett 15-tal löpare på plats båda dagarna och för Degerfors OK var det fyra löpare som deltog, dock bara under söndagens tävling.

Det gick mycket bra för OK Djerf på lördagen, med flera placeringar bland de tre främsta. Ellen Pelander segrade i D10, Emma Blom gick i mål som 2:a i U1, Charlotte Flansbjer fick en 3:e plats i D40 och Lena Westerlund fick även hon en 3:e plats, då i D35-klassen. Ellen hade en hård kamp om segern med Ida Bengtsson från OK Alehof. Bara 29 sekunder skiljde tjejerna åt. De två tjejerna var dryga 5 minuter före 3:e löparen i mål. En överlägsen duo med andra ord. 


En mycket glad och stolt Ellen...

Under söndagens medeldistans fortsatte framgångarna för OK Djerf. Även denna dag var det klubbens ungdomar som visade framfötterna. Frida Johansson som tävlade i D14-klassen gick i mål som klar 1:a med en segermarginal till 2:an på 1 minut och 44 sekunder. Anders Pelander hade också en bra dag i skogen och inkasserade en fin andra plats i H35, dryga 4 minuter från segern. Charlotte Flansbjer visade god form även på söndagen och blev även denna dag 3:a i D40, dryga 3 minuter från segaren.

För Degerfors OK var Mårten Martinsson tillbaka på startlinjen i den tuffa H21Elit-klassen. Mårten gjorde ett jämt och stabilt lopp och gick i mål på en 9:e plats. Mårten var dryga 7 minuter från segraren. Pappa Tore gick även han i mål på en 9:e plats, då i H65 klassen.

Resultat långdistans lördag:

Resultat medeldistans söndag:

Bengt Gruvberger 


Webmaster: bengt.gruvberger@gamla.okdjerf.se
Senast ändrad: 2015-01-26